St Fagans National Museum of History

We were selected to build Artist Nils Norman’s design for a new play area for St Fagans National Museum of History.  Nils was given the task  as part of the artist in residency programme at St Fagans which is funded by Arts Council of Wales and the Heritage Lottery Fund. The structural designs reflect the historical collections in the Museum which is an open air living museum.

The play area is a collection of timber buildings that have been designed to be play equipment.

Children always want to explore spaces; get up high, go underneath. This allows them the thrill of being able to explore places that children can reach easily but that adults would find difficult or perhaps even where they are not normally allowed to be.

Orange nets allow access to the Robinia beams and timbers of the Roof Rafters structure set over a sand pit.

We built all the structures in our Bristol workshop and on site using traditional techniques and materials, even the seating and recycling bins are bespoke.